IBF nařídila duel Opetaia vs Cinkara!

Jai Opetaia vs Huseyin CinkaraJai Opetaia minulý víkend obhájil pás IBF a nyní tato organizace nařídila povinou obhajobu do které vybrala tureckého boxera Huseyina Cinkaru, který loni porazil českého bijce Václava Pejsara!

Devětadvacetiletý neporažený úřadující šampión organizace IBF v křížové váze Jai Opetaia (26-0-0, 20 KO) uplynulý víkend pohodlně obhájil titul, když v šesti kolech rozebral a zdemoloval britského vyzývatele Jacka Masseye (22-3-0, 12 KO). Nyní mu organizace IBF nařídila povinnou obhajobu.

Do té vybrala devětatřicetiletého neporaženého tureckého veterána boxujícího pod německým pasem Huseyina Cinkaru (22-0-0, 18 KO). Pro české fanoušky to není úplně neznámý boxer, protože se loni v dubnu střetl domácím boxerem Václavem Pejsarem, kterého dokázal porazit na body.

IBF dala oběma stranám měsíc na domluvení zápasu, v opačném případě vypíše výběrové řízení nebo Opetaia přijde o pás. Z hlediska boxerské atraktivity nedává tento duel sebemenší smysl, nicméně IBF striktně dodržuje žebříčkové zápasy a v minulosti takto odebrala pás například Furymu nebo naposledy Usykovi.