Beterbiev je králem polotěžké váhy!

Artur BeterbievSouboj o nesporného šampióna polotěžké váhy dokázal na galavečeru v Rijádu ovládnout Artur Beterbiev, když ve vyrovnaném zápase přetlačil na body Dmitry Bivola!

12.10.2024  – Kingdom Arena, Rijád, Saúdská Arábie
Polotěžká váha
Artur Beterbiev 🇷🇺🆚🇷🇺 Dmitry Bivol
116:112 – 115:113 – 114:114

Dlouho očekávaný duel nabídl opravdu skvělý a tvrdý box. Na jedné straně devětatřicetiletý šampión organizací WBC, WBO a IBF Artur Beterbiev (21-0-0, 20 KO) a na druhé straně třiatřicetiletý šampión organizací WBA a IBO Dmitry Bivol (23-1-0, 12 KO).

Zápas začal podle očekávání lépe Bivol, který má konzistentní nástupy do zápasů. Ve čtvrtém kole přišlápl plyn také Beterbiev a začala velmi vyrovnaná bitva. Bivol spoléhal na svou rychlost a naopak Beterbiev na svou sílu. Bovol většinou ovládl první polovinu kol a Beterbiev zase finiš.

Když se zápas přesunul do mistrovských kol, tak Bivol viditelně ztrácel fyzičku a prakticky se poslední dvě kola jenom bránil. Beterbiev měl mnohem více síly a tyto dvě kola rozhodla zápas. Dva rozhodčí se přiklonili na stranu Beterbieva a jeden rozhodčí označil duel za remízový.

Dmitry Bivol

Beterbiev se tak skoro ve čtyřiceti letech stává nesporným králem polotěžké váhy. Oba bijci mají o odvetu zájem. Beterbiev řekl, že pokud budou chtít promotéři a hlavně Turki Alalshikh, tak se ji nebrání. Bivol samozřejmě reagoval, že odvetu určitě chce, protože jeho sen je být nesporným šampiónem.

Artur Beterbiev vs Dmitry Bivol