Nicolson obhájila pás WBC!

Skye Nicolson vs Raven ChapmanÚřadující šampiónka pérové váhy Skye Nicolson si v Rijádu vyšlápla i na britskou vyzývatelkou Raven Chapman a podruhé obhájila světový titul WBC!

12.10.2024 – Kingdom Arena, Rijád, Saúdská Arábie
Pérová váha
Skye Nicolson 🇦🇺🆚🇬🇧 Raven Chapman
98:92 – 99:91 – 99:91

Neporažená devětadvacetiletá australská boxerka Skye Nicolson (12-0-0, 1 KO) získala loni v září prozatímní světový titul WBC, když na galavečeru v Mexiku jasně vybodovala argentinskou šampiónku Sabrinu Perez. Následně v listopadu titul obhájila bodovým vítězstvím nad Lucy Wildhear.

Letos v dubnu využila možnost získat plnohodnotný titul, když se ji do cesty postavila rodačka z Faerských ostrovů boxující za Dánsko Sarah Mahfoud. Nicolson s přehledem vyzývatelku přeboxovala a plnohodnotný titul organizace WBC získala.

V polovině července se postavila k první obhajobě a její soupeřkou byla dvojka Dominikánské republiky Dyana Vargas (19-2-0, 12 KO). Australanka opět předvedla absolutně dominantní výkon a s přehledem dokráčela k obhajobě na body. Dnes ji čekala druhá obhajoba a její soupeřkou byla do dnešního dne neporažená třicetiletá rodačka z Norfolku Raven Chapman (9-1-0, 2 KO).

Nicolson byla v zápase velkou favoritkou a to také potvrdila. V ringu jasně dominovala a postupně získávala větší a větší převahu. Chapman se sice snažila, ale na skvěle boxující šampiónku dnes ani zdaleka neměla. Duel došel až do bodového rozuzlení, ve kterém rozhodčí měli snadnou práci a Nicolson podruhé obhajuje pás WBC.

Skye Nicolson vs Raven Chapman