Gualtieri vs Falcao v sobotu o pás IBF!

Esquiva Falcao vs Vincenzo GualtieriJiž tento víkend nás čeká na německém galavečeru v Wuppertalu souboj o světový titul organizace IBF ve střední váze Vincenzo Gualtieri vs Esquiva Falcao!

1.7.2023 – Wuppertal, Německo
Střední váha
Esquiva Falcao 🇧🇷🆚🇩🇪 Vincenzo Gualtieri
Souboj o světový titul IBF

Neporažená brazilská jednička a světová šestnáctka Esquiva FALCAO (30-0-0, 20 KO) a neporažená německá devítka Vincenzo GUALTIERY (20-0-1, 7 KO) se utkají ve dvanáctikolové bitvě o uvolněný světový titul organizace IBF!

Třiatřicetiletý brazilský boxer Esquiva Falcao odboxoval v loňském roce pouze jediný duel, když na domácím galavečeru v Sao Paulu jasně vybodoval 3x 100:90 argentinského boxera Cristiana Fabiana Riose. V sobotu se po roční pauze vrací a to do první titulové bitvy kariéry.

O pás světového šampióna organizace IBF ho vyzve třicetiletý německý bijec Vincenzo Gualtieri. Ten drží od listopadu 2021 Interkontinentální titul a naposledy jej obhájil loni v září, když v těžkém duelu přetlačil na body italského vyzývatele Vincenza Bevilacquu.

Esquiva Falcao

Světový titul IBF držel naposledy kazašský šampión Gennady Golovkin (42-2-1, 37 KO), ale odmítl povinnou obhajobu a organizace IBF mu nekompromisně titul odebrala. Původně se měl Falcao střetnout s Australanem Michaelem Zerafou, ale ten dal přednost titulovému zápasu s Erislandy Larou o pás WBA.

Vincenzo Gualtieri